Τα παιχνίδια μας μαθαίνουν....ανάγνωση!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Πολλά έχουν γραφτεί για τα θετικά που προσφέρουν τα παιχνίδια, και πιο συγκεκριμένα τα video games, στα παιδιά ενώ οι χρήσεις τους στην εκπαίδευση και στη σχολική τάξη όλο και αυξάνονται. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας έλεγε κάποιος ότι τα παιχνίδια αυτά μπορούν να μάθουν τα παιδιά να διαβάζουν εξίσου καλά με ένα βιβλίο;


Αυτό υποστηρίζει ο John Fallon, φιλόλογος, αλλά και άλλοι εκπαιδευτικοί, που λένε ότι αφού τα παιδιά είναι γεννημένα πλέον μέσα σε έναν πολυμεσικό κόσμο και τα παιχνίδια περιλαμβάνουν κείμενα που οι παίχτες πρέπει να διαβάσουν και να κατανοήσουν για να προχωρήσουν, τότε τα παιχνίδια αυτά γίνονται ιδανικό εργαλείο για μια πιο διασκεδαστική διαδικασία μάθησης της ανάγνωσης. 

 

Ειδικά φτιαγμένα παιχνίδια, για τις ανάγκες της κάθε τάξης ή ακόμα και για μαθητές με ιδιαιτερότητες, κάνουν ακόμα και τους πιο ντροπαλούς να παρασυρθούν. Ταυτόχρονα τους μαθαίνουν ικανότητες που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να διδαχθούν από το σχολείο, οπότε επιτυγχάνονται πολλαπλοί στόχοι με πολύ πιο ενδιαφέρων τρόπο. 

Ετικέττες: reading, video games, games, serious games


Ενημέρωση: 15-08-2019 08:03 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα