Διατηρώντας τη σχέση με τους μαθητές μας!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η σχέση δασκάλου και μαθητή είναι από τις πιο σημαντικές που δημιουργούμε, εκτός της οικογένειάς μας. Είναι κρίσιμο λοιπόν αυτή η σχέση να είναι υγιής και δυνατή ακόμα και σε αυτές τις μέρες που διανύουμε τώρα, που είμαστε όλοι στα σπίτια μας και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα. Με τα σχολεία να είναι κλειστά λοιπόν και την επικοινωνία μεταξύ μαθητών και δασκάλων να γίνεται ηλεκτρονικά και αρκετά πιο αποσπασματικά, είναι απαραίτητο να βρεθούν τρόποι αυτή η σχέση να διατηρηθεί ακέραια. 


Πώς μπορεί λοιπόν ένας δάσκαλος να κρατήσει όσα έχει κερδίσει μέσα στη σχολική χρονιά; Πώς μπορεί να επικοινωνεί με τους μαθητές του και να τον αισθάνονται κοντά τους, ακόμα και όταν είναι φυσικά μακριά;

 

Στο σημερινό άρθρο μπορούμε να διαβάσουμε 7 μικρές και απλές ιδέες για το πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να είναι "παρόντες" ενώ είναι κλειστά τα σχολεία. Ξεκινώντας από το πιο λογικό, όπως να δείχνουμε στα παιδιά ότι τα σκεφτόμαστε καθημερινά, να λέμε απλά ένα "γεια" μέχρι τα λίγο πιο περίπλοκα, όπως το να διοργανώσουμε τραπέζια συζήτησης και να συμπεριλάβουμε και τους γονείς, υπάρχουν τρόποι να έχουμε μια κανονικότητα στη σχέση με τους μαθητές μας και να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η δύσκολη αυτή περίοδος για όλους. 

Ετικέττες: communication, students, teacher


Ενημέρωση: 02-04-2020 08:29 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα