Μέχρι και οι λέξεις έχουν σημασία!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Στους καιρούς που ζούμε, που δεν ξέρουμε τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όλες οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο. Αυτές οι λεπτομέρειες θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε πιο εύκολα στις νέες συνθήκες και να καταφέρουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. 


Για παράδειγμα, είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι εκπαιδευτικοί να συναντούν προβλήματα και αντιστάσεις στο να κινητοποιήσουν τους μαθητές τους κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων. Πολλοί είναι οι μαθητές που δεν θεωρούν μάθημα το διαδικτυακό μάθημα και είναι στο χέρι του εκπαιδευτικού να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει για να κάνει τους μαθητές του να αισθανθούν άνετα και να κάνουν το μάθημα "δικό τους". 

 

Όλα λοιπόν παίζουν ρόλο στην προσπάθεια αυτή και ο εκπαιδευτικός πρέπει να εκμεταλλευτεί ακόμα και τις λέξεις που έχει για να κινητοποιήσει τους μαθητές του. Δείτε λοιπόν στο σημερινό άρθρο, με παραδείγματα, πόση διαφορά μπορεί να κάνει η χρήση συγκεκριμένων λέξεων στην κινητοποίηση των μαθητών μας!

Ετικέττες: online courses, studying, teacher


Ενημέρωση: 17-09-2020 08:25 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα