Διδάσκοντας την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε...πεντάχρονα!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να μάθει ένα παιδί πώς θα είναι και πώς θα παραμείνει ασφαλές κατά την παρουσία του στο διαδίκτυο. Ειδικά στις εποχές που ζούμε, που όλο και περισσότερες δραστηριότητες μεταφέρονται στον διαδικτυακό χώρο αναγκαστικά, είναι απαραίτητο να μάθουν τα παιδιά, με απλό τρόπο, πώς θα παραμείνουν ασφαλή. 


Πλέον μιλάμε για την αρχή αυτής της εκπαίδευσης από ηλικίες που τα παιδιά δεν είναι καν στο σχολείο ακόμα. Παιδιά στην ηλικία των 5 ετών είναι ικανά να μάθουν κάποιους βασικούς κανόνες για την ασφάλειά τους, που αν κατανοήσουν την ανάγκη και τη χρησιμότητά τους, θα τους μείνουν για όλη τους τη ζωή.

 

Απλές πληροφορίες και κανόνες, όπως το πώς διαλέγουμε έναν σωστό και δυνατό κωδικό ή ποιες πληροφορίες είναι προσωπικές και δεν θα έπρεπε να τις μοιραζόμαστε με όλον τον κόσμο, μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες μελλοντικά αν καταφέρουμε να τις μεταφέρουμε με ενδιαφέροντα τρόπο στα παιδιά από μικρά. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα παιδιά μας από τη χρήση της τεχνολογίας αλλά μπορούμε να τους μάθουμε να τη χρησιμοποιούν σωστά ώστε να μην έχουν ανάγκη από συνεχή επιτήρηση. 

Ετικέττες: technology, safety, kids


Ενημέρωση: 08-10-2020 09:06 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα