Ψηφιακές Αφηγήσεις με θέμα "Το δικό μου 1821"


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η ψηφιακή αφήγηση αποτελεί τον συνδυασμό της παραδοσιακής αφήγησης με μια ποικιλία ψηφιακών πολυμέσων, όπως εικόνες, ήχο και βίντεο. Η πολυαισθητηριακή αυτή εμπειρία έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας που πλέον το βλέπει ως ένα ακόμα εργαλείο για την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών και την παροχή ευκαιριών για την αυτοέκφραση τους.


Ο Ομίλος Unesco Νομού Ζακύνθου, σε συνεργασία  με το 2ο ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων, με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και με την ιδιαίτερη συνδρομή του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου διοργάνωσε επιμορφωτική δράση για τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας στη χρήση της ψηφιακής αφήγησης στη σχολική αίθουσα. Τον όλο συντονισμό έχει αναλάβει από κοινού με την κ. Γιοβάνα Λόξα MSc, πρόεδρο του ομίλου, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Μεϊμάρης.

Σκοπός της όλης δράσης είναι οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί, ως μέντορες, να εμψυχώσουν και να διευκολύνουν, στη συνέχεια, τους μαθητές τους ώστε να δημιουργήσουν, αυτοί πλέον, Ψηφιακές Αφηγήσεις με θέμα "Το δικό μου 1821".

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από τη βιωματική και δημιουργική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας θα επεξεργαστούν και θα αναζητήσουν πληροφορίες για τον Αγώνα του 1821, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία για το τι σημαίνει για αυτούς η ιστορική αυτή στιγμή της Ελλάδας.



Ενημέρωση: 23-02-2021 12:24 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα