Racecar Challenge: 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής, Racecar Challenge, διοργανώνεται σε συνεργασία με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Mathisi Initiative και Pierce – The American College of Greece, και βασίζεται στο πρόγραμμα miniRacecar, που σχεδιάστηκε και προσφέρεται από το Beaver Works Summer Institute (BWSI) του Massachusetts Institute of Technology (MIT). Στο 2ο Racecar Challenge, τα αυτόνομα αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα οποία θα έχουν προγραμματίσει και συναρμολογήσει ομάδες μαθητών στο πρόγραμμα miniRacecar, θα διαγωνιστούν μέσω αυτόνομων αγώνων σε διατικτιακές πίστες με συγκεκριμένα εμπόδια. Η επιτυχής ολοκλήρωση του miniRacecar έως τις 26 Απριλίου 2023 απαιτείται για να συμμετάσχουν στο 2ο Πανελλήνιο Racecar Challenge.


Στο miniRacecar και στο Racecar Challenge μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές στην Ελλάδα που παρακολουθούν μαθήματα σε A’, Β’ και Γ’ ταξεις Γυμνάσιου και Α’ Λυκείου, οι οποίοι θα εργαστούν σε ομάδες των 2 έως 4 μελών υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτικού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  που εγγράφονται  στο  miniRacecar θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο μάθημα Python Core του BWSI, μια προαιρετική εκπαίδευση σε Python την οποία οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν πριν ξεκινήσουν το miniRacecar. Οι εγγραφές ξεκίνησαν εδώ στις 19 Σεπτεμβρίου 2022. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, η περίοδος εγγράφων παρατάθηκε έως τις 4 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 (από 26 Οκτωβρίου 2022).

 

Οι μαθητές που θα έχουν ολοκληρώσει διαδικτυακά με επιτυχία τουλάχιστον τα 3 πρώτα Labs του μαθήματος BWSI miniRacecar έως τις 31 Ιουλίου 2023, καθώς και ο υπεύθυνος καθηγητής τους, θα λάβουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης από το BWSI. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η επιτυχής ολοκλήρωση του μαθήματος έως τις 26 Απριλίου 2023 απαιτείται για να συμμετάσχουν στο 2ο Πανελλήνιο Racecar Challenge στις 29 Απριλίου 2023. Εντούτοις, οι μαθητές που δεν θα είναι έτοιμοι μέχρι τις 26 Απριλίου 2023 θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να εργαστούν στο miniRacecar έως τις 31 Ιουλίου 2023.

 

Η ομάδα που θα διακριθεί στον ελληνικό διαγωνισμό, μαζί με τον συνοδό εκπαιδευτικό, θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Beaver Works Summer Institute στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) στις Η.Π.Α. το καλοκαίρι του 2023. Η επιλεγμένη ομάδα που θα συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό θα έχει επιπλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας του θερινού προγράμματος της BWSI στις εγκαταστάσεις του, πριν τον τελικό διαγωνισμό. 



Ενημέρωση: 26-10-2022 06:08 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις